top of page

SOLBRILLER

Til nytte og glede

Solbriller beskytter øynene mot solens skadelige stråler, og de forbedrer synet ditt under vanskelige værforhold. 
De kan også løfte ethvert antrekk, enten du vil synes godt eller holde en lav profil. Vi har briller både til deg som trenger sportsbriller, til deg som vil ha det nyeste og mest trendy, og til deg som helt enkelt bare vil ha en god solbrille.
Vi holder oss oppdatert på de nyeste kolleksjonene, og gir deg tips og råd om farger og fasonger. Vi hjelper deg gjerne med å finne solbrillen som passer akkurat for ditt bruk, din ansiktsform og dine farger. Er det selve funksjonen du er mest opptatt av, har vi også full oversikt på det.

Butikk-Evje-Optikk-5.jpg
Optical shop

En god solbrille skal gi god beskyttelse mot UV-stråling

Hovedoppgaven til solbrillen er at de skal beskytte øynene mot UV-stråling og dempe lyset. De skal være CE-merket. Når det gjelder hvor mørke glassene bør være, er det avhengig av din bruk og ditt behov. Husk også at solbrillen må sitte godt på og dekke godt på sidene.

Solbriller med din egen brillestyrke

Bruker du briller til daglig? Kanskje setter du et par vanlige solbriller utenpå brillene dine når sola er for sterk? Eller kanskje du bare går rundt og ser dårligere? Ingen av disse løsningene er gode. Setter du solbriller utenpå brillen din, kan brillen bli skadet ved at du kan få riper i glassene.

Solbriller med din egen brillestyrke er en enkel og komfortabel løsning. Ja, du kan også få de med progressive glass, hvis du trenger det. 

Sjekk fordelsprogrammet vårt hvis du trenger solbrille med styrke i tillegg til dine vanlige briller. Her er det penger å spare!

HVA ER VIKTIG Å SE ETTER NÅR DU VELGER SOLBRILLER?

Noen vil ha solbriller til toppturen i strålende sol en kald vinterdag, andre til den daglige treningsturen, eller kanskje til en tur på stranda en varm sommerdag. Vil du ha solbriller som matcher antrekket, eller er du av typen som vil skille deg ut fra mengden og ha noe helt spesielt?

Når du skal velge solbriller bør du først tenke på hva du skal bruke dem til. Det er viktig at den har god UV-beskyttelse, men også at den sitter godt og er komfortabel å se gjennom. Vi kan gi deg råd for ditt bruk. Du velger.

Ulike glassfarger har ulike fordeler

 • Brune glass brukes ofte i solbriller der du er ute etter bedre kontrast. Det er fordi de demper noe av det blå lyset. Det er det blå lyset som spres mest i øyet og gir blending. Brune glass er derfor spesielt nyttige når det er overskyet og «flatt lys», men også på snøkledde vidder der alt ser helt hvitt ut. Du vil se bedre «humper og dumper». Konturene i landskapet er lettere å se, og omgivelsene vil oppleves litt varmere og mer gylne. Du får dem i ulike mørkhetsgrader, tilpasset ditt behov.

 • Grå glass gjengir fargene slik du ser dem, da de demper alle farger mer likt. De leveres også i flere mørkhetsgrader.

 • Grønne glass er behagelige å bruke da de har filteregenskaper som er fordelaktige i det området der øyet er mest følsomt. Det gjør at du får god kontrast, spesielt i «grønne omgivelser», samtidig som fargene gjengis ganske nøytralt. Selvfølgelig kan du også velge ulike mørkhetsgrader.

 • Polariserte glass fjerner reflekser fra horisontale flater, som vann eller snø. Du kan da se bedre på sjøen en varm solskinnsdag eller på fjellturen en vinterdag i strålende sol. Mange syns de er komfortable når de kjører bil. Også polariserte glass finnes i flere farger.

 • Fargeskiftende glass ser ut som dine vanlige briller inne, mens de blir mørkere når du kommer ut i dagslys. Hvor mørke de blir avhenger litt av værforholdene, da det er UV-stråling glassene reagerer på. Temperatur påvirker også glassene, og i hovedsak blir de mørkere en kald vinterdag enn en varm sommerdag. Merk at inne i en bil vil de ikke bli noe særlig mørke. Det finnes også fargeskiftende glass som er laget spesielt for bilkjøring.

 • Speil- og motefarger kan du også få hos oss. Graderte glass, som var mye brukt på 80-tallet har igjen fått et oppsving. Her er mulighetene mange! Alt fra kosmetiske gradering, hvor glassene er mørkere øverst og lysere nederst, til gradering i forskjellige farger. Vi har fargeprøver i vår butikk.

 • Sportsglass. Du kan få fargede solglass som er tilpasset eksakt den idretten/sporten du utøver. Her kan du lese mer om sportsbriller.

SKREDDERSYDDE SOLBRILLER

Finner du ikke din perfekte match i hyllene? Da er det nyttig å vite at optikeren kan «lage» solbrillene du drømmer om. Her er noe av det vi, din lokale optiker, kan bidra med:

 • Vi kan sette styrkeglass i nesten alle solbriller

 • Finner du ikke den ideelle solbrillen, men den perfekte innfatningen? Vi kan sette inn solbrilleglass med styrke, med eller uten fargegradering, i de fleste brilleinnfatninger

 • Har du funnet drømmesolbrillene, men de mangler det lille ekstra i form av gradering fra mørk til lys farge i glassene? Vi kan spesialdesigne glassene for deg

 • Kanskje vil du ha solbrilleglassene i flere farger, som for eksempel fra mørk grønn og over i rosa? Mulighetene er mange, og det meste kan fikses

Hvis du vil vite mer om skreddersydde eller vanlige solbriller, får du gode råd hos optikeren din. 

Husk også at det finnes også et fordelsprogram som gir gode rabatter hvis du trenger flere briller.

solbriller-kolleksjon-3.jpg
bottom of page